Waarom koperen gereedschap?

Victor Schauberger ontdekte dat ijzeren gereedschap een negatieve invloed heeft op bodembewerking. Door het afslijten komen er fijne ijzerdeeltjes in de bodem terecht dit veroorzaakt roest en uitdroging van de bodem. Bovendien beïnvloed ijzer het magnetische veld van de aarde.

Schauberger was niet de eerste die dit ontdekte, hoog ontwikkelde beschavingen zoals het oude Chinese keizerrijk wisten dit ook en wilden geen ijzeren gereedschap gebruiken. In 1949 werden er door Schauberger en andere deskundigen landbouwproeven gedaan met ploegen die bekleed waren met koper. De resultaten waren veelbelovend: hogere opbrengsten en gezondere gewassen.
Mulder Agro heeft een gedeelte uit het assortiment van de webshop  in de winkel staan, het hele assortiment is overigens leverbaar.

Slakken hebben een hekel aan koper, maar ze zijn wel gek op uw Hosta of Sla plantje. Wat ze precies voelen kunnen ze ons natuurlijk niet vertellen maar een prettig gevoel geeft het ze niet! Met Koperen slakkenschrik weert u op een natuurlijke- en dier- vriendelijke manier de slakken uit uw tuin. Het is verkrijgbaar in ‘slakken tape’ om uw bloempotten mee te beplakken. Maar ook in voorgevormde koperen slakken ringen die u rond om uw plant in de grond kan steken. (verkrijgbaar in verschillende maten)

Voordelen PKS Bronzen tuingereedschap:

  • PKS-bronzen tuingereedschap roest niet, de snijkanten blijven lang scherp.
  • Grond blijft er minder aan kleven en hecht zich niet aan het gereedschap. Op kleigrond is het verschil met ijzeren gereedschap zeer groot.
  • Brons heeft een lagere wrijvingsweerstand dan ijzer. Het gereedschap dringt daardoor gemakkelijker in de grond, dit kost veel minder kracht.
  • Door het gebruik komen er fijne koperdeeltjes in de bodem, die als sporenelement belangrijk zijn voor gezonde groei van planten.
  • PKS-bronzen tuingereedschap levenslange garantie, uitgezonderd normale slijtage. Garantie op de stelen is 2 jaar.
  • Omdat koper niet magnetisch is, wordt de natuurlijke spanning van de bodem praktisch niet verstoord, dit verbetert de waterhuishouding.
  • Verschillende tuiniers melden bij gebruik van PKS-bronzen tuingereedschap ook minder slakkenvraat.
  • PKS-bronzen tuingereedschap word geproduceerd in Oostenrijk. 
  • Het brons bestaat uit meer dan 92% koper. De stelen zijn van essen, beuken of lindehout en hebben, daar waar het kan, het FSC-keurmerk.